Kom naar De Top van Onderop Groningen Kom naar De Top van Onderop Groningen

Op donderdag 20 juni aanstaande staat De Top van Onderop Groningen op het podium van het New Energy Forum 2024. Daar vertelt Twan van Schie van BEAT Cycling Club over de reis naar een duurzaam trainingskamp in Girona. Jan Willem van de Groep van Building Balance deelt zijn inzichten over hoe we de bouwsector kunnen verduurzamen en Harry Bouma van bedrijventerrein Zuidoost geeft antwoord op de vraag hoe netcongestie te omzeilen. Op de vraag wat jongeren bezig houdt, is het woord aan henzelf. Het Nationaal Energie Dashboard (NED.nl), waar Energieopwek onderdeel van is, neemt je mee in de wereld van data en slim energiegebruik. Kom ook naar De Top van Onderop Groningen! Aanmelden kan via de website van het New Energy Forum.

Eerste regionale Top van Onderop in Gelderland Eerste regionale Top van Onderop in Gelderland

De Top van Onderop gaat de regio in. Gelderland bijt op donderdag 13 juni aanstaande het spits af. Het Gelders Energieakkoord (GEA) zet die dag concrete regionale initiatieven in de schijnwerpers. Daarmee laat Gelderland zien wat er in de regio al werkt als het gaat om de energietransitie en verduurzaming. Voorbeelden die succes laten zien en hoop brengen voor de toekomst. Het GEA doet dit met ondersteuning van het Nationaal Klimaat Platform.

Op deze eerste Gelderse editie van De Top van Onderop staan maar liefst 12 workshops centraal. Zo laten Coöperatie Noaberwind en dertig grondeigenaren in Berkelland/ Oost-Gelre zien hoe je de lokale kracht versterkt door de gemeenschap mee te laten doen. La Croquerie, producent van verse maaltijden, deelt de onorthodoxe maatregelen waar ze netcongestie mee de baas zijn geworden. De fiets is het geheime wapen van Velocity, die werkt aan een emissieloze binnenstad. Bewoners van de Lochemse wijk Berkeloord gingen van aardgas over op waterstofgas: hoe gaat het en wat is er tot dusver geleerd?

Meer over het programma lees je op de site van het Gelders Energieakkoord. De inschrijving voor De Top van Onderop Gelderland is inmiddels geopend, aanmelden kan hier. 

Save the Date! Save the Date!

De succesvolle eerste Top van Onderop van afgelopen 6 december, smaakt naar meer! Daarom organiseren we niet alleen een tweede landelijke editie op woensdag 20 november 2024, maar krijgt De Top van Onderop ook een regionaal vervolg. Gelderland bijt op donderdag 13 juni aanstaande het spits af. Het Gelders Energieakkoord (GEA) zet die dag concrete regionale initiatieven in de schijnwerpers. Daarmee laat Gelderland zien wat er in de regio al werkt als het gaat om de energietransitie en verduurzaming. Het GEA doet dit met ondersteuning van het Nationaal Klimaat Platform.

Het Nationaal Klimaat Platform wil dit jaar samen met regionale initiatieven op meer plekken in het land samen regionale Toppen van Onderop organiseren. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het NKP.