Klimaatangst de baas door lokaal in actie te komen - Empower jongeren met de kennis, gereedschappen en sociale verbindingen die ze nodig hebben om een gezonde, bruisende toekomst vorm te geven

Een paneldiscussie over de raakvlakken tussen klimaatverandering en geestelijke gezondheid, de kracht van jongerenparticipatie en strategieën om (lokaal) een schonere, groenere toekomst te creëren.   De jongeren van vandaag ervaren de impact van klimaatverandering in hun gemeenschappen, zowel in het echte leven als in de media die ze consumeren. Wereldwijde krantenkoppen gebruiken steeds vaker de term "eco-angst" om een algemene angst voor milieudreigingen te beschrijven. Toch vertellen maar weinigen het verhaal van het optimisme en de actie die kenmerkend zijn voor hoe jongeren ermee om willen gaan.

Ook onderzoek wijst uit dat jongeren minder klimaatstress ervaren wanneer ze lokaal in actie kunnen komen. In deze sessie worden drie sleutelmethoden besproken waarop jonge mensen effectief verandering kunnen bewerkstelligen in hun dagelijks leven: door bewustwording te creëren, te pleiten voor beleidswijzigingen en lokaal in actie te komen door een schonere, groenere omgeving te creëren. Hoe je dat doet? Dat vertellen onze panelleden.